Knjiga mene briga in vsakič se razveselim, ko v sanje z njo oddrvim.
Ko beremo skupaj se novega dneva veselim, zgodbe s prijatelji delim.
Očka bere za lahko noč, mami za dober dan, s sestrico pa odplujem daleč stran –
v svet domišljije, kjer naju babica med platnicami odkrije.
Dedek bere tja v en dan in tako ni nihče zaspan.
Moja družina bere, to me veseli – s knjigo se zabavamo vsi!

 

MOJA DRUŽINA BERE je projekt, s katerim želimo družine spodbuditi, da skupaj berejo in se o prebranem pogovarjajo. Na ta način starši otroke motivirajo in pri njih spodbujajo veselje do knjige, branja, pridobivanja novih informacij, širjenja besedišča itn.

 

(Z otroki skupaj beremo, jim razlagamo neznane besede in se o prebranem pogovorimo. Za več idej, kako brati skupaj, prilagamo brošuro OTROK, BRANJE in ODRASLI.)

 

Pogoj za sodelovanje v projektu je, da vsak v družini prebere vsaj eno knjigo ali revijo. Nato lahko skupaj z otroki izdelate svoje družinsko knjigo, zvezek ali plakat. Okrasite ga/jo tako, da nanj/o nalepite risbice, misli in povzetke iz knjige ali družinske fotografije. Bodite ustvarjalni!

Projekt se začne oktobra 2019 in se konča junija 2020. Takrat bomo za vas pripravili zaključno prireditev, na kateri boste razstavili svoje družinske knjige in plakate. Da bosta druženje in branje še bolj zabavna, pa bomo na zaključni prireditvi izžrebali tudi družino, ki bo nagrajena z družinskim izletom.

 

Berimo skupaj, vljudno vabljeni, da se nam pridružite!