MALČEK BRALČEK je bralna značka, namenjena otrokom od prvega do tretjega leta. Ker s pravljičnimi uricami obiskujemo tudi jasli, smo se odločili, da tudi za te malčke pripravimo bralno značko. Projekt izvajamo v knjižnici in tudi nekaterih jaslih.

 

Za otroke, učitelje in starše smo pripravili posebne bralne kovčke z navodili, kako otroka motivirati za branje, s tremi kartonkami, pobarvanko in z naprstnimi lutkami. Otroku berite in ga spodbujajte, naj za vami ponavlja besede. Knjigo mu večkrat preberite in ga o njej sprašujte. Predlagajte mu, da tudi on vam »prebere« knjigo. Če ga knjiga sama ne motivira, mu bosta na pomoč priskočili dve naprstni lutki. Na koncu ga nagradite s pobarvanko. Otrok osvoji bralno značko, ko prebere vsaj tri knjige.

 

Na nastanek projekta so vplivale pravljične urice na terenu, vzgojiteljice so namreč izrazile željo po še večji vključitvi knjižnice v promoviranje bralne kulture. Ob zaključni prireditvi v knjižnici nekateri otroci prvič obiščejo knjižnico. Za otroke v ta namen pripravimo pravljično urico in jim podelimo priznanja.

 

 

Branje je najboljše učenje. (A. Puškin)

Pridružite se nam!