Bralna značka za odrasle

Kvalitetno branje za odrasle

 

KOROŠCI PA BUKVE BEREMO* je bralna značka za odrasle. Vabimo vas, da se nam pridružite pri branju kakovostne literature za odrasle. V ta namen smo za vas pripravili priporočilni seznam. K branju vabimo tudi ljudi, ki težko berejo. Zanje je pripravljen seznam za t. i. lahko branje.

Bralna značka za odrasle Korošci pa bukve beremo zaznamuje novo sezono 2021/2022 z novim bralnim izzivom.

Vabimo vas, da se povzpnete na bralni Olimp.

Kako? Pokukajte v knjižnico in se pridružite bralno–gibalnemu izzivu!

Korosci-pa-bukve-beremo_2021_2022

Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic (20. novembra) se tradicionalno “lotimo branja” za bralno značko za odrasle, bralno sezono pa zaključimo naslednje leto ob svetovnem dnevu knjige (23. aprila).

O prebranem najbolje premišljujemo med hojo, v tihem dialogu s samim seboj. Telesno gibanje, miselni tok, ustvarjalno delo, počutje in razpoloženje so tesno povezani. Hoja je koristna pomoč in spodbuda pri veliko stvareh, zato se po vsaki prebrani knjigi odpravimo na sprehod – hodimo po mestnih ulicah, gozdnih poteh, skozi zgodbo in sebe. Svojim mislim omogočimo angažirano tavanje in vzemimo ta šopek besed za popotno palico.

Svoje podatke za bralno značko za odrasle lahko oddate tudi preko spletnega obrazca: https://www.knjiznica-ravne.si/korosci-pa-bukve-beremo-obrazec/.

 

Vabljeni!

Branje je za duha to, kar je telovadba za telo. (R. Steele)

 

*Projekt izvajamo v sodelovanju z Osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika, Ravne na Koroškem.